امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

شله زرد یکی از دسرهای اصیل ایرانی میباشد که در مدت زمان کوتاه قابل تهیه و بسیار خوشمزه میباشد که در بسیاری از مراسم و مجالس مورد استفاده قرار میگردد .

برنج را پیمانه میکنیم و از ۶ تا ۷ برابر برنج اب در نظر میگیریم ( مقدار آب شله زرد بستگی به نوع برنج دارد چون برنج از لحاظ نوع با هم متفاوت است یعنی بعضی از برنجها برای پختن به اب کمتر احتیاج دارد برخی بیشتر ) بعد برنج را با دقت چندین بار با آب می شوئیم تا اب برنج کاملا زلال بشود بعد ۶ برابر برنج اب روی برنج میریزیم و برنج را روی آتش میگذاریم تا جوش بیاید ، گاهی کف برنج را می گیریم ، وقتی مغز برنج کاملا نرم شد شکر را بدقت تمیز میکنیم و داخل برنج میریزیم و مرتب بهم میزنیم تا شل زرد کاملا جابیافتد ، در صورتیکه شل زرد سفت بود یک تا دو پیمانه دیگر آب گرم اضافه میکنیم بعد زعفران را در کمی آب جوش حل می نمائیم . و داخل شل زرد میریزیم سپس روغن را داغ و صاف میکنیم و به شله زرد اضافه میکنیم آنگاه کمی از بادام را کنار می گذاریم و بقیه بادام را میشوئیم و  داخل شل زرد میریزیم و گلاب را نیز اضافه میکنیم و شله زرد را بهم میزنیم تا تمام مواد خوب با هم مخلوط شوند . بعد در شله زرد را می بندیم و در صورت داشتن فر شل زرد را می گذاریم کف فر با حرارت ملایم روی نیم ساعت بماند ، با این عمل شله زرد بهتر جا می افتد و اب نمیاندازد و بعد دیگ را زمین میگذاریم و بهم میزنیم و شل زرد را در ظرف میکنیم و روی آنرا را دارچین و خلالبادام و پسته تزیین میکنیم . 

بازگشت به سایت خانه برگر

مواد لازم میزان
1 برنج یک کیلو
2 شکر ۲ تا ۲.۵ کیلو
3 روغن ۱۵۰ گرم
4 زعفران ۱.۵ مثقال
5 گلاب یک پیمانه
6 خلال بادام ۱۵۰ گرم
7 خلال پسته ۵۰ گرم
8 دارچین ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
میزان کالری 350 cal در 1 bowl
میزان چربی 20.2 g
دسته بندی دسر ایرانی
نوشتن دیدگاه