همبرگر گونهای ساندویچ است که شامل یک برگ گوشت چرخکرده است که در میان یک نان گردِ میان بریده قرار میگیرد .
گوشت همبرگر بیشتر گوشت گاو است و ممکن است بصورت کبابی درست شود یا سرخ شود. میان گوشت و نان همبرگر معمولاً کاهو،سس گوجه فرنگی یا سس مایونز، خردل، پیاز و دیگر مخلفات هم قرار داده میشود. همبرگر را معمولاً در بشقاب در کنار سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس سرو میکنند.گوشت همبرگر تقریباً در تمام کشورها با همین نام نامیده میشود بجز در انگلستان و عربستان سعودی که به آن بیف برگر یا برگر میگویند . اگر لایهای از پنیر پرورده ( ورقهای) بر روی گوشت همبرگر گذارده شود به اینگونه همبرگر، چیزبرگر گفته میشود. واژه همبرگر از زبان آلمانی میآید به معنای «متعلق به شهر هامبورگ» و بنا به بعضی گزارشها ham در زبان آلمانی به معنای گاو یا گوشت گاو و burg به معنای تپه است و er کلمه اطلاق است. با این حال برخی در درک آن مرتکب اشتباه شده و آن را ترکیبی از "هَم" و "برگر" میپندارند ("هَم" در انگلیسی یعنی کالباس ژامبون. )
اضافه کردن پنیر به همبرگر در سالهای ۱۹۲۰ تا اواسط ۱۹۳۰ پرطرفدار شد و چندین ادعای ضدونقیض بر سر آنکه چه کسی برای اولین بار چیزبرگر را به وجود آورد, وجود دارد. lionel sternburger از قرار معلوم کسی است که چیز برگر را در سال ۱۹۲۶ در سن ۱۶ سالگی اختراع کرد ,هنگامی که او به عنوان یک سرخکن در ساندویچ فروشی The rite spot پدرش در Califonia , pasadena کار میکرد وبه طور آزمایشی یک ورق از پنیر آمریکایی را بر روی یک همبرگر داغ انداخت . یک نمونه اولیه از ظهور چیزبرگر در یک منو, در سال ۱۹۲۸در منوی رستوران لس آنجلس O'Dell's بودکه چیزبرگر را پرشده از فلفل تندبه قیمت ۲۵ سنت ارایه کرد.رستورانهای دیگر میگویند که آنها چیزبرگر اختراع کردند. برای مثال رستوران Kaelin از Louisville, Kentucky میگوید که آنها چیزبرگر را در سال ۱۹۳۴ اختراع کرده اند. یک سال بعد نماد بازرگانی به عنوان جایزه برای نام چیزبرگر به Louis Ballast از Humpty Dumpty در Denver, Colorado داده شد. برطبق آرشیوهای Steak 'n Shake , بنیانگذار این رستوران , Gus Belt برای نماد بازرگانی این کلمه در سال ۱۹۳۰ تقاضا کرد.